Kwaad gesternte

Het zijn de nadagen van een hippe planeet, waar kantoren in brand staan, maar er vindt ook stadsvernieuwing plaats in Kwaad gesternte, het debuut van Hannah van Binsbergen. Een veelstemmige wereld waarin Sint-Franciscus meespreekt, ook Baudelaire, maar vooral Hannah van Binsbergen, de slapeloze scholier die liefde in de strijd wil betrekken, maar die jaren later op het jeugdjournaal opeens ziet dat ze Ďnooit geactualiseerdí zal worden.

Lichaam en geest zijn in volle kracht aanwezig, en staan elkaar constant in de weg. Dat is ongemakkelijk en (daarom) ook grappig. Van Binsbergen zoekt de uitersten, niet het midden. Haar werk is geŽngageerd en eenzelvig. Julia is goed. Sylvia is slecht. Deze gedichten gaan over wat zwarte magie en politiek radicalisme gemeen hebben.

BESTELLEN

Binsblurbs

"Deze gedichten zijn bezwerend, groots, angstaanjagend, grappig en doortrapt. Ik vind het een fenomenaal debuut."

Maarten van der Graaff, prijswinnend dichter

"Ik weet zeker dat Hannah van Binsbergen een ware dichter is."

Piet Gerbrandy, kleinzoon van

"Van Binsbergens poŽzie is complex, maar niet particulier, en wil zich bemoeien met de rol en betekenis van literatuur en poŽzie in het dagelijks leven."

Kim van Kaam, literair agent en redacteur

"Wat heeft een meisje van pakweg begin 20 met een tamelijk hysterische dichter van de negentiende eeuw [Herman Gorter, webredactie]?"

Remco Ekkers, publicist

"Hannah van Binsbergen is waarlijk de Charles Baudelaire van het post-truthtijdperk"

Charles Baudelaire zelf